3D-uitlijnen

Wanneer uw auto niet goed uitgelijnd is, merkt u dat uw auto naar links of rechts trekt. Een oorzaak kan bijvoorbeeld zijn; een kuil in het wegdek, verkeersdrempels, of tegen de stoep rijden. Dit heeft direct invloed op uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers. Bovendien versnelt een slechte uitlijning het slijtageproces. Heeft u een afwijking van slechts een paar millimeter, dan is het effect al te vergelijken met het dwars over het wegdek slepen van de banden, 100 kilometer lang.

Daarom is het raadzaam uw uitlijning regelmatig te laten controleren. Autoschade OostAmbacht raadt u, net zoals de meeste autofabrikanten overigens, aan om uw uitlijning eens per 2 jaar, of om de 25.000 km, te laten controleren. Hiermee voorkomt u overmatige slijtage en slecht weggedrag. Wij stellen het onderstel van uw auto weer af, zodat uw wielen weer perfect onder de juiste hoek op de weg staan.

3D-uitlijnen

Verkeerde bandenslijtage? Staat jouw stuur scheef?

Een afwijkingen in de uitlijning zorgt voor minder rijcomfort en onnodige bandenslijtage. Je kunt dan ervaren dat je auto naar één kant trekt – met name merkbaar bij rechtdoor rijden – of dat je stuur na een bocht niet meer terugkeert in de middenstand. Ook slijten de autobanden verkeerd, meer van binnen en/of buiten. Daarom raden wij je aan om in de volgende situaties jouw auto opnieuw te laten uitlijnen:

 • Als je een aanrijding hebt gehad.
 • Als je een stoeprand hard hebt geraakt.
 • Als je hard door een kuil bent gereden.
 • Als je nieuwe banden koopt.
 • Na het vervangen van wiellager of een dergelijke reparatie van de wielophanging aan jouw auto.

Kalibreren/afstellen van ADAS rijhulpsystemen

ADAS staat voor “Advanced Driver Assistance Systems”. Deze systemen helpen de bestuurder veiliger te rijden. Rijhulpsystemen kunnen het verkeer veiliger maken als ze op de juiste wijze worden gebruikt en zijn hersteld.

Wanneer kalibreren?

 • Bij (lichte) schade
 • Na uitlijnen
 • Bij vreemd rijgedrag
 • Na vervanging voorruit
 • Na aanpassing onderstel
 • Na vervanging sensoren
ADAS rijhulpsystemen

Reparatie & bijvullen airconditioning

Schade gereden? Dan is vaak ook de airconditioning beschadigd en repareren we deze als onderdeel van het autoschadeherstel. Maar wist u dat uw airco, om optimaal te presteren, ook regelmatig onderhoud nodig heeft? Ieder jaar verliest een airco systeem een deel van zijn vloeistof. Die vloeistof zorgt niet alleen voor de koeling in de auto, maar ook voor de smering en daarmee goede werking van de airco. Als hier gebrek aan is, kan er schade aan het airconditioning systeem ontstaan. Voorkom dus die schade door uw airco regelmatig bij Autoschade OostAmbacht in Nootdorp te laten controleren en bijvullen. Zo zorgen we dat u comfortabel koel door de zomer heen komt en met onbeslagen ruiten rondrijdt als het buiten koud en vochtig is.

Poetsen

Glanst uw auto niet meer zo mooi als toen hij nieuw was? Bij Autoschade OostAmbacht in Nootdorp kunnen we ervoor zorgen dat hij er weer mooier uit ziet dan ooit te voren. Wij verzorgen complete poets- en reinigingswerkzaamheden zodat uw auto er van binnen en van buiten weer als nieuw uitziet.

Bij schade bel direct015 310 69 03